Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Uspješan salon?

Uspješan salon?

Ponekad mi se čini da se frizeri međusobno nadmeću tko ima bolji salon i tko je na boljem glasu. Hm? O čemu to ovisi i sto je mjerilo za dobar salon? Ok to sa smo puni, da opstajemo dugi niz godina i sl. No što ja imam od toga da se u svakom trenutku mjerim s nekim tko je možda bolji od mene i kako uopće mogu znati je li onaj drugi bolji? Sama pomisao na to je pritisak u glavi.

Zašto pišem o tome? Možda jer me moj odmak od posla i odlazak na porodiljni pomalo stavio u drugu poziciju, imala sam puno vise vremena za razmišljanje o sebi i svom poslu. A onda kad sam se ponovo vratila shvatila da sve još uvijek stoji tamo da ništa nije propalo bez mene, da je svatko zamjenjiv pa i ja!? Ili je to ipak moj dugogodišnji rad, ulaganje u salon i bezuvjetno ulaganje u djelatnike bez ikakvog straha da će odnijeti moje znanje? Mnogo drugih životnih tema koje mi se vrte u glavi samo mi govore da je jedini pravi uspjeh biti zadovoljan samim sobom.

Svatko tko ima vlastiti posao zna da je to vise od posla, to smo mi, NAŠA osobnost, moj salon sam JA, pa ako sam zadovoljna, svaki put kad zakoračim u taj prostor, to je za mene uspjeh. Svaki moj zadovoljan klijent je moj uspjeh, nije bitan broj, bila to dva, tri ili možda samo jedan zadovoljan klijent. Tko je taj koji mjeri naš uspjeh? To možemo samo mi sami! Ako osjećamo zadovoljstvu u srcu nakon odrađenog posla onda je to uspjeh.

I tako, ne znam ni sama kako zapravo ljudi, klijenti ili konkurencija doživljavaju mene, jesam li uspješna ili ne. Ja sam sretna sam da imam stalno taj entuzijazam, da stalno radim nešto novo, da idem dalje. To me vodi, važno mi je da sam ja dobro. Pa si mislim: to je mjerilo toga jesam li uspješna ili ne.