Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Može li mama sebi priuštiti frizuru

Može li mama sebi priuštiti frizuru

Pišem ovo inspirirana razgovorom s jednom ženom koja ima dvoje djece. Saznavši da sam ja frizer, kreće razgovor koji se na kraju sveo na prikupljanje informacija od mene: „Kako da se feniram, čime da perem kosu, koja mi je boja najbolja za kosu? Znate, ja imam dvoje djece i ne mogu si priuštiti farbanje u salonu.“

Ta izjava me malo zatekla, ok, živimo vremenima kad ljudi zaista nemaju novaca, ali znam da to dvoje djece ne oblaci bas bezvezno, i sve im priušti. Zapitala sam se o čemu se radi i krenula razmišljati o sebi. Da, i ja sam isto prestala kupovati sebi nešto specijalno, obilazim samo dječje dućane, skoro pa i da znam gdje se nalazi i sto na kojoj polici, koliko samo ostavimo u dućanima za hranu….

I tako pomislim, ups! postoji li mogućnost da i ja zapostavim sebe? Sve smo spremni dati za ta mala stvorenja! A onda se sjetim tih svih mojih iskustava iz salona i mama s većom djecom, djecom koja su u pubertetu pa protestiraju oko koječega, žele da im mama ima ovakvu ili onakvu kosu, u konačnici vrlo su nesretna ako im mame izgledaju bezveze. Dakle, iz iskustva znam da djeca isto žele da im je mama „cool“ i da drži do sebe.

Smatram da na vrijeme trebamo razmišljati o tome kako i na koji način ćemo se brinuti o sebi. Pa ako ne zbog djece ili muza, ali to je jedna druga tema, onda zbog sebe? Ako smo majke, znači li to da na sebe više ne smijemo trošiti vrijeme ili nedajbože novac?

Možda bi ipak trebalo razmisliti o mjesečnim troškovima, eliminirati neke druge stvari i odvojiti novac za sebe – prije nego ga potrošimo u hipermarketu i sl. Odvojiti ga bas za sebe bez grižnje savjesti.

Vjerujem da se svaki muškarac okrene za uređenom ženom. Zašto i njegova žena ne bi bila uređena? I da, znam, većina žena/majki misli: „pa što, mogu ja to kod kuće sama i ne izgleda puno drugačije od toga kad izađem iz salona“ . Dalo bi se i o tome raspravljati, no ipak mislim da je ono vrijeme i novac koje odvojimo samo za nas neprocjenjivo, i uvijek se iznova pitam: zašto smo tako brzo spremne odreči se svojih gušta kad postanemo mame?