Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Kako uklopiti posao i majčinstvo?

Kako uklopiti posao i majčinstvo?

Moj entuzijazam za ovaj posao nikad nije splasnuo pa čak ni u ovim trenucima kad trebam skočiti do rađaone. No možda je to samo odvraćanje misli od mene same i strah od poroda, no o tom po tom.

Radeći toliko godina sa Bcbonacure preparatima za kosu znam koliko dobre rezultate daju. Evo neki dan sretnem djevojku koja je došla prije par mjeseci u salon s doslovno spaljenom kosom i odlučila je oporaviti. Počeli smo sa Fiber Force linijom i ne mogu vam opisati koliku sreću sam osjetila kad sam  je srela i to vani na danjem svjetlu. I još mi ona napominje kako je taj dan samo oprala kosu bez feniranja. Prezadovoljna sam, kosa joj je sjajna, lijepa, iznjegovana i to plavuša! To je velik uspjeh! Naravno ne pripisujem ga samo sebi, ja mogu odraditi svoj posao dobro, ali ako klijentica nije odlučila redovno dolaziti i potruditi se i sama, uspjeh će izostati.

A sad nam stiže i nova linija BcBonacure, poboljšana, inovativna, novog mirisa i sl. a ja nisam u mogućnosti isprobati! Odnosno, morat ću pričekati neko vrijeme da opet počnem guštati u tim izazovima. I ne mogu da se ne zapitam, kako biti uspješan na dvije strane, pružiti sebi i poslu sve sto treba a da bi bio sam zadovoljan, da bi klijenti bili zadovoljni, a istovremeno ta mala stvorenja toliko uzmu za sebe da je veliko pitanje ostane li ti snage za bilo sto drugo. Mogu samo reci da skidam kapu svakoj mami jer je to specijalna organizacija i to samo “mi” znamo.

Ali djeca znaju živjeti u trenutku,oni jedino tako i funkcioniraju, a i mi bi trebale. Za njih nema sutra ili poslije! Tako bi trebale naučiti i mi, živjeti za posao taj trenutak dok smo na njemu, dok smo sa klincima uživati i živjeti s njima. Često smo rastrgane i radimo baš kontra, dok smo na poslu razmišljamo o djeci dok smo s djecom razmišljamo o poslu. Treba si postaviti pitanje gdje smo onda zapravo ako nam dan tako prođe?