Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

MUST-HAVE proizvodi za kratku kosu

Kratku je kosu lako održavati i veoma je moderna. Slavne osobe svako malo pokazuju da radikalna promjena frizure, tj. drastičan rez donosi ženama novu snagu i da s kratkom kosom mogu promijeniti imidž i biti odvažnije i za druge životne promjene, pa se mnoge žene pridružuju tom trendu. Nove kratke frizure trebaju privlačiti ležernim šarmom, a ako ste i vi jedna od ljubiteljica kratke kose obavezno provjerite svoje styling proizvode. Imate li sve proizvode za kratku kosu koji su vam potrebni? Čitajte dalje, jer ćemo vam pokazati kako oblikovati frizuru do očaravajuće savršenosti.

Zaboravite na okrugle četke i uvijače!

Većina kratkih frizura može se oblikovati samo prstima. Ravna četka dobra je za oblikovanje kratkih ravnih frizura gdje je kosa priljubljena uz vlasište. Češljajte kosu ravnom četkom dok je sušite sušilom. Time pojačavate sjaj kose, no ne stvarate nepodatni volumen. Frizura se najbrže oblikuje češljem sa širokim plastičnim zupcima koji kosi daje strukturu i živahnost. Zbog široko postavljenih zubaca, sušenje kose kratko traje, pa se preostalo vrijeme možete pripremati za dan pred vama.

Vosak ili gel?

Vosak, mokri gel, styling losion i gel-vosak idealna su pomagala za oblikovanje kratke kose. Izbor je golem. Prije odabira odgovarajućeg proizvoda, morate se odlučiti kakav styling želite. Želite li oblikovati meku, vlažnu frizuru? Nanesite malo voska, pomade ili gel-voska. Ti proizvodi sadrže hranjiva ulja i daju kratkoj kosi privlačan sjaj bez snažnog učvršćivanja. Razmažite malu količinu jednog od tih proizvoda među dlanovima i nanesite ga na kosu od tjemena. Postoji dobar razlog zašto ne treba nanositi previše styling proizvoda. Ako nanesete malu količinu, imate mogućnost dodati još ako je potrebno. No ako ste nanijeli previše proizvoda, pomoći vam može jedino pranje kose. Sva sreća pa je možete brzo osušiti i ponovo oblikovati, zar ne?!

Mokri gelovi i styling gelovi koriste se za frizure u kojima kosa strši ili za mokar izgled. Oba gela dostupna su u raznim verzijama za meko do ultra-snažno učvršćivanje. Te su pojedinosti ispisane na ambalaži proizvoda. Uporaba ovih gelova ne preporučuje se za veoma tanku ili veoma gustu kosu. Jer ipak su rijetke situacije u kojima bi izgled dikobraza naišao na odobravanje.

 

Volumen je ključan

Kratke bob-frizure ili kratke frizure s dužom kosom na vrhu glave trebaju više volumena da bi dobro izgledale. Styling pjena, sprej ili puder pomažu stvoriti volumen i živahnost kose bez njezina otežavanja. Styling proizvod za volumen obavezno nanesite blizu korijena gdje je potreban. Styling pjene, sprejevi ili puderi dolaze u mnogo varijanti: za previše tretiranu, obojenu, normalnu ili masnu kosu. Odaberite odgovarajući proizvod prema vašoj strukturi kose i potrebama. Većinom je za kratku kosu potrebna tek mala količina proizvoda, oko pola teniske loptice. Također, možda ste već otkrili da styling pjena može izvrsno osvježiti frizuru između dva pranja.

 

Učvršćivanje

Lakovi za kosu, koji danas više ne čine kacigu od frizure kao što su to činili prije 20 godina, daju profinjenoj kratkoj frizuri savršenu postojanost. Lak održava frizuru duže vrijeme i štiti kosu od UV-zraka. Lak za kosu prskajte s udaljenosti od 20 cm, tako da sprej padne na kosu kao tanka maglica. Iskoristite ovaj jednostavan trik da očarate živahnom i vrlo sjajnom kosom: nanesite lak za kosu prije nanošenja malo voska.