Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Napravite ovu malu promjenu u prehrani i kosa će vam rasti kao luda

VEĆINA žena koje žele pospješiti rast i poboljšati zdravlje svoje kose posežu za različitim vitaminima i tretmanima zaboravljajući na jednu jako važnu stavku, a to je prehrana.

Naime, kako za Who What Wear ističe nutricionistica Robin Foroutan, namirnice koje su dobre za vašu kožu, dobre su i za vašu kosu. Foroutan objašnjava da su kosa, koža i nokti načinjeni od sličnih proteina pa im stoga odgovaraju iste namirnice i suplementi.

Iako je poželjno uzimati vitamine i ostale provjerene dodatke prehrani, izuzetno je bitno balansirati prehranu. Najpoželjnije namirnice kada su u pitanju rast i jačanje kose su one pune antioksidansa koje detoksificiraju tijelo i štite ga od slobodnih radikala.

Također, napominje Foroutan, važno je ne štedjeti na unosu zdravih masti iz biljnih izvora.

Neke namirnice koje je izdvojila i preporučila su: špinat, koji je sjajan izvor željeza koje potiče cirkulaciju u cijelom tijelu pa tako i u tjemenu, sjemenke bundeve koje su odličan izvor cinka, avokado, losos i orašasti proizvodi zbog zdravih masti, batat i jagode zbog visokog udjela antioksidansa te kvinoja, mahunarke, govedina, naranče i paprike.

 

Članak preuzet s index.hr