Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Minival ili prirodno kovrčava kosa

Želite valove, a nemate ih?

Ovim putem želim predstaviti načine na koje ja gledam kovrčavu kosu, kako bih se trebali odnositi
prema njoj, na koji način je stilizirati i ostalo. Moja ideja je da pomognemo ljudima kovrčave kose,
budemo njihov spas za kosu, da se nauče nositi s njom i kako ju tretirati. Jer kovrčava kosa je po
mnogočemu posebna i vrlo zahtjevna i malo tko se zaista zna baviti s njom.
Svoje ideje ću podijeliti u stavke kako bi sve što želim sročiti bilo jasnije i preglednije.

DOBRO DOŠLI U SVIJET KOVRČAVIH

Vjerovali ili ne svugdje oko nas su kovrčave djevojke/žene koje se skrivaju ispod mora preparata
koji im pomažu kako bi se one lakše nosile sa svojim ”problemima”.
Mi u salonu Nicole-Nicole želimo stati na kraj vašim ”problemima” pokazati vam ljepotu vaše
prirode koja vam je poklonila prekrasne kovrče koje su tu da vas krase i daju vam posebnost koju
zaslužujete.

Ukoliko Vas zanima detaljnije o načinima tretiranja vaše kose, ovdje možete pročitati više.

Slike su stvarne nisu uljepšane, fotografirane su tokom rada 💜

 

Prirodne kovrče…… Upravo ošišane, nahranjene i spremne da osvoje svaki pogled!

Minival 1 Minival 2

Ovim putem želim predstaviti načine na koje ja gledam kovrčavu kosu, kako bih se trebali odnositi prema njoj, na koji način je stilizirati i ostalo. Moja ideja je da pomognemo ljudima kovrčave kose, budemo njihov spas za kosu, da se nauče nositi s njom i kako ju tretirati. Jer kovrčava kosa je po mnogočemu posebna i vrlo zahtjevna i malo tko se zaista zna baviti s njom.

Svoje ideje ću podijeliti u stavke kako bi sve što želim sročiti bilo jasnije i preglednije.

1.DOBRO DOŠLI U SVIJET KOVRČAVIH

 -Vjerovali ili ne svugdje oko nas su kovrčave djevojke/žene koje se skrivaju ispod mora preparata koji im pomažu kako bi se one lakše nosile sa svojim ”problemima”. 

Mi u salonu Nicole-Nicole želimo stati na kraj vašim ”problemima” pokazati vam ljepotu vaše prirode koja vam je poklonila  prekrasne kovrče koje su tu da vas krase i  daju vam posebnost koju zaslužujete. 

2. UPOZNAJTE SE S VAŠOM KOSOM

-Najveći problem kod kovrčavih djevojaka je ”kako tretirati svoju kosu”? 

Dođite kod nas i mi ćemo vam otkriti sve čarolije koje trebate znati kako bi održali vašu frizuru postojanom. 

3. ČAROLIJA

Ovdje ću navesti par načina na koji se kovrčava kosa može tretirati i navesti glavne probleme.

– Prvo je potrebno koristiti šampon za kovrčavu kosu, nakon njega vrlo je bitan regenerator koji mora također biti za kovrčavu kosu. Taj regenerator ne smije biti previše težak jer bi omekšao kovrče i od njih onda nemamo ništa. Kovrčava kosa po prirodi je suha i ona mora biti takva kako bi kovrče bile postojane. (moramo biti svjesni da ako blajhamo kovrčavu kosu vrlo lako možemo previše isušiti te kovrče i one se onda gube).

Problem te suhoće je suho i perutavo tjeme za koje mi imamo rješenje (termalno blato i ostali pilinzi). 

-Nakon pranja kose, kosa se ručnikom treba gužvati ne trljati.(jako je bitno da ručnik koji koristimo bude od pamuka kako bi održao kovrče glatkima i postojanima, pamuk ih neće ofucati). Zatim se pročešlja sa širokim češljem za kovrčavu kosu. Onda stavljamo morsku sol u spreju po tjemenu kako bi odigli kovrče i dobili volumen. (dok to radimo potrebno je konstantno gužvati kosu s rukom). 

Nakon spreja stavlja se neko mlijeko, krema, gel, pjena koja je vrlo potrebna kako bi se kovrče definirale, razdvojile u svaka svoju spiralicu. Vrlo je bitno posvetiti se konstantnom gužvanju kose makar to bilo 5 minuta samog gužvanja.Naša preporuka su uvijek prirodni proizvodi koji ujedno i njeguju.Ako želite jači efekt tj definiranije kovrče, kosu možemo razdjeljivati po sekcijama te svaki pramen vrtiti oko prsta i na taj način dobivamo kovrče koje su veoma uredne). 

– I napokon nešto o sušenju. Potrebno je imati difuzor, nipošto kovrče ne sušiti bez tog nastavka jer će se raspuhati.
S difuzorom se baziramo više na sušenje korijena, dok se vrh ne smije presušiti već ga je bolje ostavit malo vlažnim jer će se kovrče kasnije na zraku ljepše definirati. (sušimo kosu tako da uzimamo s difuzorom cijelu dužinu do tjemena i držimo par sekundi, kad pustimo pramen zgužvamo ga u ruci i gužvamo dok se malo ne ohladi).

 

SAVJET ZA DAN NAKON. 

Najbolje bi bilo spavati sa nekom pamučnom maramom na glavi ako želimo da naše kovrče ostanu postojane.
Sutra dan kod kuće možete staviti kremu na ruke, smočiti ih i tako vlažnim rukama gužvati kosu(znači cilj nam je da se krajevi smoče i da ih vi ponovo definirate rukama, one će se osušiti na zraku u 5 minuta, a vi će te izgledati kao da ste sad izašli iz salona).

4. OBLIKOVANJE 

-Kovrčava kosa se ne šiša kao i ravna kosa. Ona zahtjeva posebnu formu.

Postoje različite vrste kovrčavih kosa s toga neke se moraju šišati kraće jer što je kraće to je i  kovrčavije zbog toga što dužina otežava kovrče i one se vrlo lako opuste.

Ako želimo imati dugu kosu potrebno ju je posebno oblikovati tj malo izrepati, oko lica i prednji dio napraviti kračim tj stepenastim kako bi kovrče bile što bujnije.

-U primjerima ispod možemo vidjeti kako kovrčavoj kosi odgovara taj stepenasti način šišanja.

ZA KOGA JE MINIVAL?

Minival nudimo ljudima koji žele volumen, čija se kosa često masti te bi ju voljeli oživiti.

Također nudimo ljudima koji žele imati valovitu ili kovrčavu kosu . Ako pak imate kosu koja je malo valovita, na nekim mjestima se ispruži, nakovrčat ćemo ju i podići da vam se poveže sa ostalim kovrčama na kosi,kako bi s našim minivalom mogle održavati svoju prirodnu kovrčavu kosu, on će vam ispraviti sve nepravilnosti te pomoći u održavanju frizure. Kod takvih kosa, naglašavamo da se minival može praviti samo na određenim mjestima glave gdje je i potreban.

NAČIN IZRADE:
Preparati koji koristimo su vrlo blagi i ne oštećuju kosu dapače kosa djeluje sjajne i ljepša je, NE sadrže parabene i amonijak. Sastoji se od aktivatora i fiksatora.

1. Kosu za minival pripremamo tako što ćemo je oprati s šamponom za čišćenje kose. S tim šamponiranjem odstanjujemo suvišan talog s kose i tako se rješavamo svih prepreka koje bi nas mogle sputavati u procesu.

2. Kosu namotavamo na uvijače te se brinemo da kosa bude uvijena onako kako želimo da stoji idućih mjeseci. Tu je potrebna stručnost frizera da odredi smjer kose, način na koji će učvrstiti loknicu i sl.

3. Tada odabiremo soft (1) Medium (2), ili Strong (0) Wawe curl creator. A to odabiremo ovisno o stanju kose i zamisli kakav učinak želimo postići. Preparat nanosimo podjednako na kosu pa cak i dva puta prođemo po cijeloj kosi, čekamo 5 do 15min/max.

4. Tada sljedi ispiranje od 5-7min, i još jednom ponavljamo postupak.

5. Proces je gotov, skidamo uvijače, ispiremo kosu..Njegujemo ju MicroMist aparatom za vlagu.

6. Sušimo kosu difuzorom i upozoravamo da se kosa ne smije prati idućih 48 sati

MINIVAL:

U salonu Nicole-Nicole događa se prava čarolija, a riječ je o nježnom, prirodnom, i hranjivom minivalu za vašu kosu. Ne samo što je hrani, već joj daje volumen, tanku kosu čini bujnom, valovitom, kovrčavom, posebnom.

Naš čarobni minival nema nikakvih štetnih sastojaka, kod nekih kosa se čak i preporučuje kako bi je doveo u najbolje stanje za nju.

Ako imate problem s kosom koja nije ni kovrčava, a ni ravna za vas je idealan izbor minival koji će je definirati po vašoj želji, stupanj kovrčavosti birate vi.

I ono najbolje od svega je što jednom kad izađete iz salona, idućih 3 mjeseca imate postojanu frizuru koja govori tisuće jezika, a uz sve to otklanja vam brige masne kose i onog pitanja ‘a sto danas sa svojom kosom?’.