Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Kako zadržati frizuru?!

Klijentima sa jako sviđa izgled s novom frizurom nakon što izađu iz salona. Ali se pitaju kako zadržati taj izgled te na koji način ponoviti tu frizuru kod kuće.?

Frizer mora pružiti kompletnu njegu Vašoj kosi, od dobre boje, šišanja te njege koju kosa mora dobiti iz šampona i maski, koji
su jako važni nakon bilo kojeg tretmana. Ako zaista želite izgledati sjajno, nakon novog šišanja kosu je potrebno osvježiti i nekom bojom. To može biti samo boja koja tonira, ukoliko ne želite mijenjati boju kose. Već s tonerom kosa će biti sjajnija i podatnija, a naravno da će onda i dobro šišanje doći do izražaja!

Boje koje nisu trajne, ne stvaraju probleme kojih biste se mogli bojati, poput suhe kose, izrasta nakon nekog vremena i sl. One se i isperu nakon mjesec do dva, a kosa je nakon njih zdrava te možete ponoviti postupak.

Nakon što ste došli kući od frizera trebali biste imati upute kako održavati frizuru, o načinu pranja i sušenja. Potrebne su vam kako biste mogli zadržati frizuru idućih mjesec dana. Isto je tako važno da prije šišanja porazgovarate s vašim frizerom, ispričate mu koliko često perete kosu i na koji način je sušite. Možda ćete dobiti neki savjet, doznati nešto novo što dosad niste znali ili ćete shvatiti da su vam neki potezi loši i štetni. Ponekad koristimo krive preparate ili krive četke za raščešljavanje i sušenje, što je dovoljno da u konačnici budete nezadovoljni svojom kosom.

Kosa treba i određenu četku, bila ona kovrčava ili ravna, četka za sušenje nam može biti od velike pomoći, ali nam može i odmoći. Ako je dobra i kvalitetna dovoljno je proći dva puta kroz kosu i dobit ćete upravo onakav izgled kakav ste imali kada ste izašli iz salona.

Dobro je ako vaš frizer ima sličan pribor s kojim radi u salonu i za prodaju, jer vam tako može odmah preporučiti što je za vašu kosu i pokazati vam kako se koristi. U trgovinama gdje se prodaju četke, šamponi, regeneratori, savjetuju vas ljudi koji možda i ne poznaju vašu kosu pa niti te preparate. Moguće je da nam kupljeno neće odgovarati i da smo nezadovoljni.

A ono što vam treba je:

  • kvalitetan i odgovarajući šampon za vaš tip kose
  • njega nakon pranja, regenerator ili maska ovisno o suhoći kose
  • krema za vrhove
  • styling proizvod, ovisno o frizuri koju imate
  • četka za raščešljavanje i oblikovanje kose
Ukoliko koristite peglu, jako je važno da kupite kvalitetnu peglu koja neće isušiti vaše vrhove. Ona nakon peglanja i dalje mora biti sjajna i glatka, a ako nije, znači da nemate dobru peglu.
Pegle s regulacijom topline su dobre jer se mogu prilagoditi vašem tipu kose, debljini, valovitosti i sl. (savjetujte se s vašim frizerom)

Uglavnom, ako radite krive stvari iznova i iznova, uvijek ćete dobivati isti rezultat, ili još gori. Potrebno je učiti, mijenjati određene stvari, a tada ćemo dobiti i drugačije rezultate.

Ako ste jedan/a od onih koji nemaju volje, niti talenta za to, mi smo tu da vam pokažemo kako nije nužno da budete frizer kako biste znali vašu kosu urediti sami.