Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Tretman za rast kose

Što se događa kad nam kosa krene opadati? Prvo nas ulovi panika i strah (što naravno ne pomaže). Onda ne znate što bi, krenete čitati, pa kupovati i straživati kojekave šampone… Ovim pristupom obično se samo izgubi vrijeme, stanje se pogorša, a i potrošite novac.

Obratite se stručnjaku, to je dermatolog koji se bavi kosom ali i frizeru.  Frizer koji se bavi tom temom ipak ima svaki dan kosu u rukama, i postoji još nešto. Kroz iskustvo znam da mnogi odu kod dermatologa jednom ili dva puta. Kako inače idete kod svog frizera on vam svaki put napravi kontrolu kose, vlasišta i na njemu je da vas upozori ako nešto vidi, opadanje, prhut ili sl.

Što se tiče opadanja kose. Prvo radimo procjenu zašto kosa opada. Ako dođemo do toga onda nam je lakše jer ćemo brže postići rezultate. Na osnovu toga, korjena kose, stanja kose općenito određujemo terapiju koja traje min. tri mjeseca.

Šta to uključuje? Terapiju kisikom i posebnim ampulama za rast, a koliko često dolazite dogovaramo ovisno o problemu. Kod kuće isto odrađujete terapiju na način da perete s odgovarajućim šamponom i nanosite sprej na korjen za rast.  Ono što se prvo događa je da se opadanje zaustavi, a nakon mjesec dana kreće oporavak kose i vlasišta.

(savjetovanje  150kn/30min=uključuje pranje kose,piling vlasišta, sušenje kose I  procjenu stanja te savjetovanje)

Iznos terapije , u principu kupnja šampona 150kn cca,ampule za rast kose150.-300kn. Dolasci na ampulu I kisik su u razmacima ovisno o stanju prema preporuci (to može biti jednom do dva puta tjedno ili svaka dva tjedna jednom), jedan tretman kisika 80kn,paket od 3kom(170kn),paket od 10kom(490kn)

Najčešće se obraćaju klijenti s ovakvim problemima:

  • intenzivan gubitak kose , znatno smanjena gustoća kose;
  • osim pada, postoje i drugi problemi s kosom(krhkost, suhoća, ispucani krajevi);spor rast kose;
  • tanka, dosadna, beživotna kosa;
  • crvenilo i upala vlasišta,
  • perut, iritacija, svrbež, neugodan miris;
  • vidljiv nedostatak kose na glavi /ALOPECIJA

Već pri prvom dolasku u salon, bez obzira na to kakva će biti dijagnoza,  dajemo vam  preporuke vezane uz pravilnu njegu kose i vlasišta. Također upute za oporavak i obnovu kose. Dakle,

kako šamponirati kosu i čime? Preporuke se mogu malo razlikovati, ovisno o pojedinačnoj vrsti dlake te stanju vlasišta.

  • U kućnoj upotrebi nemojte odabrati metalne ili plastične češljeve – oni su iznimno negativni za kosu;
  • prednost se daje češlju od prirodnog materijala.Isto tako savjetujte se sa frizerom oko korištenja preparat, načina sušenja kose I upotrebe gumica I špangi,da se kosa ne bi dodatno oštećivala.

Kako sam zavoljela svoju kosu

Već godinama imam problem masne kose. Budući  da sam je svakodnevno prala, postala je slaba, lomljiva, porozna, ispadala je i pucala.

 Nikolina mi je savjetovala da napravim  tretmane ozonom i ampulama protiv ispadanja. Dolaskom na tretmane, kosa se sve više mijenjala. Nisam mogla vjerovati! Mlada kosa je počela rasti a moja kosa je postala čvršća i nekako zdravija, kao da je prodisala. Više nije beživotno visila, već sam je  lijepo mogla isfenirati  a da se nije objesila za pet minuta. Ovo je bilo potpuno neočekivano jer nisam očekivala od ovog tretmana takvu promijenu. Moram napomenuti da  mi kosa nije tretirana bojama, jer mi je ona još više oštećivala kosu. Sada kada je kosa zdrava, moći ću je obojati  bojama na bazi kane i time ću još više dobiti na volumenu.

 Ujedno sam i korigirala prehranu. Izbacila šećere, gluten i uvela zelene sokove i smoothie, te se i moja kosa prestala pretjerano mastiti.

Iznimno sam sretna da postoje saloni kao što je Nicole nicole koji podržavaju zdrav način života i pružaju podršku njezi kose prirodnim preparatima. Veliko hvala Nikolini što se trudi savjetima svima pomoći. Kod nje se uvijek može dobiti dobar savjet o odabiru prirodnih šampona, maska, boja i oćenito o njezi kose.