Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Bojanje kanom

U ovom tekstu objasnit ćemo Vam sve prednosti koje donosi korištenje kane.

Upotreba kane potječe još od davnina. Još u drevnom Egiptu kraljica Kleopatra koristila je kanu za bojanje kose i noktiju. U drevnim spisima tradicionalne indijske medicine – Ayurvede, kana se
spominje kao prirodno i zdravo sredstvo za bojenje kose, jačanje korijena kose, poboljšavanje gustoće i sjaja kose.

„Blagotvorno djeluje na mnoge probleme s vlasištem.“

Kana je odlično rješenje ako se želite riješiti peruti. Smanjuje proizvodnju sebuma i održava pH vrijednost kože vlasišta u ravnoteži te tako djeluje protiv masne kose. Kana također ima i antigljivična svojstva te je izuzetno djelotvorna kod tretiranja raznih iritacija tjemena. Za razliku od industrijskih boja za kosu jača teksturu kose i dlake, sprječava opadanje kose i ono najbitnije – možete je koristiti koliko god želite jer djeluje i kao prirodna maska za kosu.

„Kaniranjem ćemo ojačati kosu te joj dati punoću i sjaj“

Iznimno je važno i koja je Vaša prirodna boja kose. S obzirom na to da se ovdje ne radi o kemikalijama, kana će svakom „primiti“ drugačije. Tamne brinete i crnke kaniranjem će ojačati kosu te joj dati punoću i crveni sjaj, tamnije blondine će kanom postići crveno-zlatne tonove, a svjetlije brinete tople crvene boje.
Osim osnovne crvenkaste nijanse kane postoje i crna, smeđa, plava i neutralna kana za kosu.

Ako imate smeđu ili tamnosmeđu, kao i crnu boju kose, onda je kana pravi izbor za Vas. Ako nakon nekog vremena želite posvijetliti kosu, onda je bolje da ne bojite kosu kanom, budući da ona stvara zaštitni sloj na dlaci, koji onemogućava oštećenje vlasi, kao i kemijski tretman kose.

Za intenzivniju boju kose potrebno je bojati kosu kanom najmanje tri puta, kako bi kosa apsorbirala boju (budući da se radi o potpuno prirodnoj boji za kosu, potrebno je malo strpljenja).

Od sada uslugu bojenja kanom imamo u našem salonu.

 

Kane bezbojne i u boji, njega i zdravlje kose na prvom mjestu💜