Family friendly
+385 1 6195 029    |    +385 91 5004 505 salon@nicole-nicole.hr

Bojanje kose, prirodnim bojama

 

Što za nas znači bojanje kose

Bojaju li ljudi kosu jer žele imati drugu boju kose, ili su vaše potrebe
isključivo prikrivanje sjedih vlasi?
Bez obzira na razloge naša misija je zdravlje prije svega! Vrlo je važno
kakvog su sastava vaše boje, jer ako niste znali, sve što nanesemo na
kožu ulazi u naš krvotok. Zato, uvijek ako možete pripazite na sastav boje ili se
uputite pravom frizeru koji će brinuti o vašem i svojem zdravlju.
Naše su boje bez amonijaka, parabena, ali ono što im daje dodatnu vrijednost je da je sastav naših boja toliko hranjiv da su kose nakon bojanja uvijek mekane i
glatke. Pitate se sigurno koja je razlika kod ovakivih
bojanja? Prvo, boje nemaju neugodne mirise, upravo suprotno – miris je ugodan i fin. Kosa
se na neki način ispire i nema naglih prelaza niti izrastka, sve je
prirodnije, pa je tako jednostavniji proces ukoliko želite promjeniti boju kose nekom trajnom bojom.

Kosa se ne isušuje, nego je s vremenom sve ljepša i ljepša. Ako vam kažemo da naša boja sadrži i arganovo ulje, sjeme suncokreta, she maslac, onda ste sigurni da su sva pozitivna svojstva navedenih kvalitetnih sastojaka ujedno i jako dobra za njegu vaše kose.

Zašto sam se odlučila baš za takve boje? Mislim da je potrebno mijenjati svijet i da bi svi
trebali na svoj način doprinjeti nekom mijenjaju svijeta na način da on postane bolje mjesto za život i ne oglušiti se
na to koliko zagađujemo okoliš. Tako onda i razmišljam – ako se bavim ovim poslom, onda mogu
početi od sebe i birati one proizvode koje doprinose boljitku, a ne da štete nama i našem okolišu. Na taj način kada bi svi malim koracima mjenjali sve
oko sebe, svijet bi postao, sigurna sam, bolje mjesto. Ne želim ulaziti u detalje na
koji sve način štetimo zemlji koristeći šampone pune silikona i
pjenila… Nije potrebno da budete trudni ili bolesni, da bi počeli
koristiti nešto zdravo za sebe, to treba napraviti puno prije.

 

Kako brinuti o boji kod kuće?

Prvi korak je kvalitetno šamponiranje i važno je zaitsta s kojim ćete šamponom oprati kosu. Bilo bi poželjno po
preporuci vaseg frizera da se boja i sjaj ne isperu s kose. Regenerator
ne mora nužno biti iz iste linije, ali bilo bi dobro da bude dovoljno
hranjiv i na taj način nećete poticat ispiraje boje s kose. Postoje i
sprejevi koji se zadržavaju na kosi i do idućeg pranja čuvaju taj ton
kako se ne bi isprala. Isto tako pripazite čime sušite kosu i korstite li
neke pegle, uvijače….I pripazite – ako je vaš uvijač ili pegla starija od 5 godina  moguće je da su
ploče već izlizane i previše ostećuju vlas!

 

U ovom tekstu objasnit ćemo Vam sve prednosti koje donosi korištenje kane.

Upotreba kane potječe još od davnina. Još u drevnom Egiptu kraljica Kleopatra koristila je kanu za bojanje kose i noktiju. U drevnim spisima tradicionalne indijske medicine – Ayurvede, kana se
spominje kao prirodno i zdravo sredstvo za bojenje kose, jačanje korijena kose, poboljšavanje gustoće i sjaja kose.

„Blagotvorno djeluje na mnoge probleme s vlasištem.“

Kana je odlično rješenje ako se želite riješiti peruti. Smanjuje proizvodnju sebuma i održava pH vrijednost kože vlasišta u ravnoteži te tako djeluje protiv masne kose. Kana također ima i antigljivična svojstva te je izuzetno djelotvorna kod tretiranja raznih iritacija tjemena. Za razliku od industrijskih boja za kosu jača teksturu kose i dlake, sprječava opadanje kose i ono najbitnije – možete je koristiti koliko god želite jer djeluje i kao prirodna maska za kosu.

„Kaniranjem ćemo ojačati kosu te joj dati punoću i sjaj“

Iznimno je važno i koja je Vaša prirodna boja kose. S obzirom na to da se ovdje ne radi o kemikalijama, kana će svakom „primiti“ drugačije. Tamne brinete i crnke kaniranjem će ojačati kosu te joj dati punoću i crveni sjaj, tamnije blondine će kanom postići crveno-zlatne tonove, a svjetlije brinete tople crvene boje.
Osim osnovne crvenkaste nijanse kane postoje i crna, smeđa, plava i neutralna kana za kosu.

Ako imate smeđu ili tamnosmeđu, kao i crnu boju kose, onda je kana pravi izbor za Vas. Ako nakon nekog vremena želite posvijetliti kosu, onda je bolje da ne bojite kosu kanom, budući da ona stvara zaštitni sloj na dlaci, koji onemogućava oštećenje vlasi, kao i kemijski tretman kose.

Za intenzivniju boju kose potrebno je bojati kosu kanom najmanje tri puta, kako bi kosa apsorbirala boju (budući da se radi o potpuno prirodnoj boji za kosu, potrebno je malo strpljenja).

Od sada uslugu bojenja kanom imamo u našem salonu.

 

Kane bezbojne i u boji, njega i zdravlje kose na prvom mjestu💜

Kako dobiti lijepu platinastu boju, a kako je nakon toga održavati,odgovori su kod nas.

 

ŠTO NAPRAVITI KADA NISTE SIGURNI BISTE LI SE FARBALI ILI NE…?

Sve više žena danas poseže za tim pitanjem. Ima onih koji žele pustiti svoj izrast koji uključuje i sijede, a ima i onih koji ne žele da im se sijede vide, a opet ne žele više ni to opterećenje bojanja svaka 2 tjedna radi vidljivog izrasta na glavi.

U tom slučaju postoji varijanta da se kosa prošara tankim pramenovima, iznijansira se izrast u najsličnijoj vašoj boji koju imamo prirodno i na taj način se neće vidjeti taj nagli rez između prirodne i bojane kose i sijede će se čak bolje uklopiti.

Ovakvo farbanja, odnosno održavanje boje kose, zahtjeva dolazak frizeru svaka 3 mjeseca, što je vjerujem mnogima prihvatljivija i manje opterećujuća varijanta.

Povremeni odlazak frizeru omogućit će vam kvalitetnu njegu i održavanje frizure koju možete sami održavati.

Razgovor s frizerom, a tema je bojanje kose – za sve one koji su pomalo odustali od bojanja…

Postoje žene kojima je jednostavno dosadilo svaka 3-4 tjedna dolaziti na farbanje izrasta, sijedih…Ima i onih koji radi drugih razloga, bilo financijskih ili nekih drugih, žele prorijediti odlaske na bojanje kose ili pak razmišljaju skroz odustati od bojanja. Donosim vam jedan razgovor s jednom klijenticom u kojem pronađete možda i odgovore na svoja pitanja.

Klijentica: ne bih se više farbala, pustila bih prirodnu kosu, koja je čak i prošarana slijedima, kako to najlakse napraviti?

Frizerka: postoji nekoliko riješenja. U svakom slučaju, sva dovode do toga da olakšamo proces tranzicije te da ni u jednoj fazi ne izgledate zapušteno, neuredno.

Klijentica: ne želim dirati ovaj dio koji je izrastao, što učiniti, kako povezati dvije boje?

Frizerka: jednostavno – preljevima koji se drže do 15 min max. Opcija 1: uskladiti ofarbani dio s gornjim dijelom da se prirodna boja provuče na donji dio.

 Opcija 2: pofarbani dio/tu boju s par pramenova povezati s gornjim slojem, prirodnom bojom kose,

Opcija 3. Tonirati donji dio, no moram napomenuti da će se tada još uvijek vidjet ta očita razlika, kao neka crta, tako da sam zagovornik za prve 2 opcije, jer obje završavaju toniranjem cijele kose, preljevom koji ima funkciju i njege koja nije zanemariva.

Klijentica: koliko često moram doći na takvo toniranje?

Frizerka: idealno svaka 2 mjeseca jer se preljevi ipak ispiru, a vašoj kosi će uvijek dobro doći i takva vrsta njege. Moram napomenuti kako sijede vlasi imaju i drugačiju strukturu tako da preljevom oba dobije svoj sjaj, ton a opet se ne prekriju jer preljevom niti ne možete postići prekrivanje sijede kose.

Preporuka je i redovito šišanje kako bi kosa zdravije i punije rasla, tako da možete usput barem vrhove odrezati. Uz minimalno vrijeme provedeno u salonu, osvježiti ćete svoju kosu koju ćete potom i lakše oblikovati kod kuće.

Klijentica: koliko vremena trebam izdvojiti za takvo bojanje.

Frizerka: za preljev, njegu i friziranje dovoljno je izdvojiti 45-50 min. Jedino ovaj prvi put proces ovisi o podlozi oje koju imate, dakle treba napravit to povezivanje, maknuti stare tonove koji vam se više ne sviđaju, to može malo potrajati 3h cca,a cijena isto ovisi o vremenu i količini boje koje potrošimo (400-600kn/cca) Gledajte to na način da sva ta prijašnja bojanja moramo „izbrisati“.

Klijentica: Da li će mi se to isprati?

Frizerka: ne, boja je dalje stabilna nastavljate dolazit samo na njegu i preljev, ponekad ubacimo samo koji pramen i bude odlično, zapravo se vaši dolasci svedu na to da dođete kod nas na topli čaj ili kavicu i za sat vremena ste gotovi!Taj proces ne košta puno jer više nema toliko zahtjeva oko kose, a zaista ćete izgledati urednije.

Tu smo nedavno i za savjetovanje oko korištenja preparata baš za vaš tip kose i potrebu koju trenutno imate…

Mnogo je žena koje imaju plavu kosu, a muče se sa žutim pigmentima, odnosno ne znaju kako bi održavale plavu kosu.
Na ovoj slici koju vidite, samo je nanesen odgovarajući preljev bez amonijaka i njega za plavu kosu.
Klijentica je izašla iz salona bez žutila na kosi, vraćena joj je željena boja, kosa je zdrava i nahranjena, izrast se lagano vidi,ali nije ni bio cilj ukloniti ga samo smo preljevom izbalansirali prijelaz…

Jeste li znali da je ljubičasta boja, boja univerzalne ljubavi, poštovanja i dostojanstva? Davnih vremena čarobnjaci su je okarakterizirali kao boju magičnih moći i savršenstva.

Stoga…

Skidanje boje je ponekad mukotrpno, često neki misle da je i nemoguće napraviti veliku transformaciju. Iz našeg iskustva možemo reći da je potrebno strpljenje, ali sretni smo što uvijek dolazimo i do uspješnih rezultata. Ono što nam je najvažnije je da kosa u tom procesu ostane zdrava! U ovom slučaju na fotografiji, puno svjetlija boja bila je cilj. I klijentica i mi prezadovoljni rezultatom!

Skidanje boje

Skidanje boje

BOJANJE KOSE PRIRODNIM BOJAMA

Što za naš tim Nicole-Nicole znače prirodne boje, a što za vas?

Prirodne boje za kosu

Boje za kosu nekada su služile samo kako bi promjenile postojeći ton kose, no danas uz blagodati hranjivih i ljekovitih biljaka, bojanje kose je sasvim nešto drugačije.. U salonu Nicole-Nicole koristimo prirodne boje koje u sebi sadrže maslinovo i arganovo ulje, vitamine, zelenu kavu, ekstrakt protiv starenja koji se sastoji od ulja sjemena suncokreta, argana, shea maslaca…Takve boje su njegujuće, hranjive, ne sadrže amonijak te nisu testirane na životinjama.

Boje prodiru duboko u kutikulu vlasi i imaju važnu ulogu u održavanju kvalitete kose. Zato mi u salonu Nicole-Nicole smatramo da je veoma bitno s čim bojimo kosu.

Što su boje s amonijakom?

Boje koje sadrže amonijak isušuju kosu, ostavljaju joj sintetički izgled, stvaraju probleme s raspetljavanjem, kosa je bez sjaja, izgleda umjetno. Osim izgleda kose one mogu imati utjecaj na vaše zdravlje jer stvaraju iritacije vlasišta i uzrok su pojava raznih alergija.

Zašto koristiti prirodne boje?

Ljudi su postali sve svjesniji globalnog zagađenja i štetnih tvari koje su nam nadohvat ruke. Zato pokušavamo osvijestiti bitnost zdrave prehrane, duha, pa tako i proizvoda koje koristimo za njegu tijela i kose. Boje za kosu kao i svi ostali preparati u roku od 3 minute nakon nanošenja ulaze u krvotok, pa tako svakim bojanjem kose i tretiranjem s teškim kemikalijama narušavamo naše zdravlje. Frizeri diljem svijeta su svakodnevno izloženi jakim kemikalijama koje im uništavaju kožu te imaju negativan utjecaj na oči i dišne puteve. Zato smo mi u salonu Nicole-Nicole odlučili koristiti samo prirodne boje koje će hraniti i njegovati vašu kosu, dati joj punoću, sjaj i sve zdraviji izgled svakim bojanjem. Boje su postojane, pokrivaju sijede, postepeno se ispiru i imaju veliki izbor boja i nijansi.

Dolazak u Nicole-Nicole

Uz nas možete zaboraviti na sve toksične sastojke i prepustiti se blagu prirodnih aroma, njege, opuštanja, masaža i relaksacije za vas i vašu kosu. Kod nas se možete opustiti i disati punim plućima jer su sadržaji našeg salona u potpunosti prirodni i ljekoviti. Zaboravite na kemikalije i zajedno uz nas okrenite se prirodi.